Supersaftige grove rundstykker
7 dl melk
6 dl vann
1 kg sammalt mel
1kg hvetemel
2 dl havregryn
1 pk gjær
4 ss sukker
300 g smør eller margarin
Smak til med salt
Ha alt det tørre i bollen.
Varm opp melken til ca 37 grader.
Da den er nådd ønsket temp så ta av plata.
Ta en liten kopp og ha oppi litt av væska.
Rør ut gjær i denne.
Hell så alt flytende i bollen og sett den igang.
Skjær 300 gram smør i terninger og ha oppi bollen fortløpende.
La maskinen gå i 10 -15 min.
La heve 1 time.
Trill ut og etterhev en time over varmt vannnbad.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i 13-15 min.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Kan disse lages helt uten melk?
Det går nok fint Anonym:
Hvor mange rundstykker blir det da??
Hva er luftigere bakst
Anonym: Det står sammen med gjær i butikkene. Men det er ikke krise hvis du ikke bruker det 🙂
30-40 Mie: )
Bruker du sammalt grovt eller fint mel? Hvete eller rug?
Fint Linda:
Hei, kan eg dele denne oppskriften i 2 når eg lage deigen? Den ble litt for stor for min kjøkken maskinen ☺ Må den heve over vannbad?ke er fordelene med de?
Du kan halvere men ikke gjæren Signe Marie Egeland: ). Det hever mye bedre over vasken syns jeg 🙂
Pensler du med vann?
Melk Anonym:
Har ikke kjøkkenmaskin, kan jeg smelte smøret eller må det eltes inn?
Marita: Du kan bare kna det inn 🙂 Del det i små terninger og pass på at det er mykt, ikke rett fra kjøleskapet.
Fikk krampe i hånda men det gikk greit😂
Huff da ??
Varmer du både vannet og melken ?
Ja Bente: )
Jeg hadde verken i salt eller sukker eller havregryn men de ble kjempe gode for det.
Jeg fikk veldig skryt. Så om man har lik mengde mel og den vesken som står så går det fint uten salt og sukker og havregryn. Disse skal jeg lage flere ganger..
Supert Anonym: )
Hei. Mine rundstykker falt sammen og ble flate før de hadde hevet en time over vannbad. Hva har eg gjort feil? Frustrerende. Hilsen Lene.
Mulig det ble for varmt Lene Marie
Eg har ikkje eltemaskin.
Den er ødelagt og har ikkje hatt råd til å kjøpe ny enno.
Men det går vel like bra å gjere det for hand?
Venke: Det gjør det, tar bare litt mer tid og krefter 🙂
Fulgte oppskriften til punkt og prikke, men ble for mye mel ifht væske ? Ble veldig kompakt så måtte ha mere væske i…. Men håper resultatet blir bra, står til heving nå😊
Kristin: Håper de faller i smak 🙂
De ble veldig gode! Gikk ned på høykant hos 1 åringen også 👌🏻😊
Kristin: Så bra at dere ble fornøyd 😀
Kan disse kaldheves?
Ja. 2 ts gjær og i kjøleskapet over natten. Etterheve 2 timer på benken Wenche:
Bruker du tørrgjær eller fersk?