5 dl kremfløte
4 ss melis
1 vaniljestang
3 gelatinplater
Ha kremfløte i en liten gryte sammen med melis.
Løs opp melisen på lav varme mens du rører.
Tilsett frøene fra vaniljestangen og selve stanga.
La småkoke i 3 min under omrøring.
Legg gelatinplater i vann og la de ligge i 3 min.
Rør de så inn i blandingen til de løser seg opp.
Ta ut stanga. Hell i 4 porsjonsskåler og sett i kjøleskap i 3-4 timer.
Syrlig jordbærsaus :
400 g halvfrosne jordbær
3-4 ss sukker
1 sitron
Ha halvfrosne jordbær i en beholder. Kjør de glatt med stavmikser. Tilsett saften av en sitron og sukker.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Hvor mange glass blir dette og heller du vannet fra gelatinen oppi? Altså vannet du løser gelatin oppi i kjelen i blandingen?
4. Ikke vannet maria: )
Skal den være veldig søt på smak ? El litt syrlig den hvite kremen der:)
Den er omtrent som vaniljekrem Anja Fredrikstad: )
E smaken den samme om du bruker sitronsaft fra flaske istedetfor vanlig sitron på sausen? Eventuelt kor mye sitron saft?
Det er iallefall ikke langt unna Anna:). Har gjort begge deler. Samme mengde
Så smart at man kan løse gelatinen opp på den måten!
Bruk lime,den er mildere enn sitron.
Jeg bruker lime på bringebær med på søt jordbær foretrekker min gane sitron Åse Ribe: )