16 stk store
1 kg mel
200 gram smør
6 dl melk
4 ts sukker
2 ts salt
50 gram gjær
Frø til pynt
Ha alt det tørre i en bakebolle.
Smelt smør.
Hell melken i smøret.
La den bli fingervarm.
Hell i bakebollen og la den gå noen min til deigen slipper kanten.
Heves under klede i 45 min.
Kjevle ut til en stort rektangel ca 55×35.
Ha setersmør på 1/3.
Brett den mot midten og ta så den andre kanten over.
Deles i 16 emner.
Etterhev over kjøkkenvask med kokvarmt vann i 40 min.
Pensle med egg.
Ha på frø. Stek midt i ovn på 225 grader i 12 min. Velbekomme.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Går det an å bytte ut smøret med olje og i tilfelle hvor mye?
Det har jeg ikke prøvd Katherine. Smør er med å sette god smak
Ser den 😉
Hvor mye av smøret skal smeltes og hvor mye skal smøres på deigen ? Bruker du tørrgjær ?
Det som smøres kommer som ekstra Eilin: ). Litt tykt lag. Bruker tørrgjær på alt
Kan man bruke noe annet enn setersmør? Har en datter som er laktoseintolerang.
Bruk det du ønsker Aslaug Marie: )
Fantastiske, elsket deigen og smaken. Både med kun lyst mel men også 50/50 lys og fullkorns mel. Nam
Så herlig å høre Neleta: )
Skal prøve den som kaldhevingsdeig over natta, så blir det ferskt til frokost!
Reidun: Gi gjerne en tilbakemelding på hvordan det ble 🙂
Kan du fylle dissi med ost å skinke
Ser kjempedigge ut😀 men må man ha i sukker? Eller kan man bruke litt mindre? Blir de søte, liksom?😀
Anonym: Sukkeret er for å hjelpe gjæren. Smaker ikke søtt av tebriksene. Men du kan gjerne bruke mindre sukker.