Plommesirup


Passer feks til is, kesam, granola. Bare fantasien setter grenser

4 liter plommer
1 søt og 1 tørr flaske hvitvin
En halvflaske rom (captain morgan)
2 vaniljestenger
1 kanelstang
3 ss sitronsaft


Del plommene i to og ta ut stenene. Ha de i en kasserolle. Hell i vin og rom. Stavmiks massen. Ha i en vaniljestang.
Sett på lokk. La det trekke i 4 døgn på kaldt sted. Dag 4 siler du massen. Det tar 3-4 timer. Kok det flytende.
Ha i 1 vaniljestang,1 kanelstang og 3 ss sitron.Kok i ca 3 timer uten lokk til mengden er ca halveis redusert.
Hell på varme rene flasker. La de stå litt før du setter på korken. Konsistensen blir som sirup når den blir satt kjølig.
Velbekomme.

         Tanja

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg