Kenguru- medaljong med tilbehør


Kengurumedaljongen :
Ha på salt og pepper på begge sider. Vent til smøret i panna har blitt brunt og ligger rolig.
Stek 20 sek på hver side. Legg i ildfast form med litt smørklatter.
Midt i ovnen på 150 grader i 30 min. La hvile.

Selleri/gulrot pure :
Hakk i småbiter og kok til det er mørt i lettsalta vann.

Tøm av vann og ha i 100 g smør.

Bruk stavmikser til det blir purè.

1 ts salt. 1/2 ts pepper. 1 dl fløte.

saus :
1 løk
4 ss hel pepper
smør
2 ss mel
5-6 dl fløte
2 ts gurkemeie
3 ts sitron
1,5 ts salt
muskat

Hakk opp løk og la det surre på lav varme i gryte med hel pepper og smør til løken blir myk. Bruk så stavmikser.
Ha oppi mel og fløte til passe tykk. Tilsett så gurkemeie og sitron. Smak til med salt og et bittelite dryss muskat.

Asparges med bacon :
Rull bacon rundt asparges og knyt. I ovnen på 250 grader i 15 min.

Potetmos :
20 poteter
100 g smør
3 dl fløte
2-3 dl melk
salt/pepper

Poteter kokes møre. Ta av vannet. Ha oppi smør og stapp. Ha så i fløte og smak med salt og pepper..
Ha oppi melk og rør rundt til den blir luftig.
Vel bekomme.

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

5 kommentarer
    1. Jeg vet ikke hva kengurumedaljon er. Er det ekte kenguru(for det har jeg spist), eller er det storfe? Nå har jeg lest oppskrift opp og ned, og klarer ikke å se at det står noe sted?

    2. Kenguru er nydelig. Kan være litt “hardt” og blir fort tørt. Så jeg har stekt det kun i panne, med godt med smør. Liker det rosa.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg