Innbakt kylling i sursøt saus

Kyllingfilèt
Tempura:
200 g hvetemel
4 eggeplommer
4 dl farris eller iskaldt vann
4 stivpiskede eggehviter.
Salt
Bland ingrediensene.
Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter. 
Del kyllingfiletene i ønsket krydder.
 
hindu kyllingkrydder,
salt og pepper.
La ligge i minst 20 min.
Dypp bitene i tempuraen.
Friter i frityrgryte eller tykkbunnet panne med frityr olje /solsikkeolje.
Jeg bruker pølseklype i stål og holder hver bit til den har fått litt skorpe før jeg slipper den, i ca 15 sekund.
Sursøt saus:
4 dl vann
1 dl vann + 3 ts maizenna
1 hønsebuljong
Saften fra en boks med ananas
3 ss soyasaus
1 ts HP
2 ss eddik 7 %
3 ss brunt sukker
1 1/2 ss honning
1/2 ts ingefær
Bitene i en ananasboks
1/2 grønn paprika.
Du kan også bruke feks bambusskudd, vannkastanjer og gulrot. 

Bland alle ingrediensene minus 1 dl vann og maizenna.

La dette koke opp.
Når dette koker rist ut maizenna i 1 dl vann og ha i den kokende i blandingen.
La koke 1 min før servering.
 

Kok ris etter pakkens anvisning. Vi beregner 4.5 dl tørr ris til en familie på 4.

               Tanja 

 

 

14 kommentarer

Siste innlegg