Kyllingfilèt
Tempura:
200 g hvetemel
4 eggeplommer
4 dl farris eller iskaldt vann
4 stivpiskede eggehviter.
Salt
4 eggeplommer
4 dl farris eller iskaldt vann
4 stivpiskede eggehviter.
Salt
Bland ingrediensene.
Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter.
Del kyllingfiletene i ønsket krydder.
Hindu kyllingkrydder, salt og pepper.
La ligge i minst 20 min.
Dypp bitene i tempuraen.
Friter i frityrgryte eller tykkbunnet panne med frityr olje /solsikkeolje.
Jeg bruker pølseklype i stål og holder hver bit til den har fått litt skorpe før jeg slipper den, i ca 15 sekund.
Sursøt saus:
4 dl vann
1 dl vann + 3 ts maizenna
1 hønsebuljong
Saften fra en boks med ananas
3 ss soyasaus
1 ts HP
2 ss eddik 7 %
3 ss brunt sukker
1 1/2 ss honning
1/2 ts ingefær
4 dl vann
1 dl vann + 3 ts maizenna
1 hønsebuljong
Saften fra en boks med ananas
3 ss soyasaus
1 ts HP
2 ss eddik 7 %
3 ss brunt sukker
1 1/2 ss honning
1/2 ts ingefær
Bitene i en ananasboks
1/2 grønn paprika.
Du kan også bruke feks bambusskudd, vannkastanjer og gulrot.
1/2 grønn paprika.
Du kan også bruke feks bambusskudd, vannkastanjer og gulrot.
Bland alle ingrediensene minus 1 dl vann og maizenna.
La dette koke opp.
Når dette koker rist ut maizenna i 1 dl vann og ha i den kokende i blandingen.
La koke 1 min før servering.
Kok ris etter pakkens anvisning. Vi beregner 4.5 dl tørr ris til en familie på 4.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
16 kommentarer
Farris eller vann. Hva er best og hvorfor?
farris. Blir sprøere
Hva er HA? 🙂
Del kyllingfiletene i ønsket krydder? 😁
Dette skal jeg jammen lage i morgen! Takk for tips! 👍😘
Snjolaug: HP du mener? Det er chilisaus fra Heinz. Selges i alle matbutikker 🙂
Helene: Ja, jeg bruker det krydderet som står under 🙂 Håper det smaker!
Dypper du kyllingbitene i tempura rå? Hvor store er bitene?
Hva er hp… 😛
Hege haraldsø: Det er en saus som du får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Står ved ketchup og dressinger mener jeg c”,)
Det er en engelsk saus. Worchester saus lignende. Selges overalt Hege haraldsø: )
Kan jeg bruke svin i denne oppskriften?
Det kan du Bente: )
Da blir det sur/søt i løpet av uke som kommer 🙂
Takk for fantastiske oppskrifter, med gode forklaringer.
Håper du liker den Bente: )Takk for fine ord
Cảm ơn bạn đã chỉ cho tôi một món bánh ngon miệng đến vậy thật cảm ơn bạn, rất tuyệt vời
Hei. Så veldig godt ut!! Tror du man kan steke det i airfryer istedenfor frityrolje?