Indrefileten:
 La kjøttet bli romtemperert. Smelt smør. Vent til smøret ligger brunt og stille i panna. Brun kjøttet på absolutt alle sider. Krydre med salt og pepper. Sett i ovn med steketermometer på 130 grader. Ta ut når kjøttet har kjernetemp på 55 ( medium minus). La hvile under klede.
Maiskrem:
 3 bokser mais
 50 g smør
 2 dl fløte
 1 ts salt
 1/2 ts pepper
Ha mais i en liten gryte. Ha i smør og fløte. La putre i 30 -40 min. Stavmiks. Tilsett salt og pepper
Lys peppersaus:
 1/2 dl hel pepper
 1/2 dl god cognac
 2 dl fløte
 1-2 ts dijonsennep
 1 ts salt
 2 ts pepper
 2 ss creme fraiche
 Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
 Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.
 Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. .Sil bort pepperkorn om ønskelig.
Kok asterix poteter i ca 22 min i lettsalta vann.
Velbekomme.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
 
 

