Eplekake med vaniljekrem og mandler(langpanne):
375 g smør
375 g sukker
6 egg
450 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
6 ss melk
4 epler (pink lady)
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett 1 egg i gangen. Ha i resten. Smør langpannen og hell røren i.
Vaniljekrem :
1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer
Pisk egg maizenna og sukker. Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestanga og skrap ut frøa. Legg også stanga i. Kok opp. Fjern stanga. Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen. Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Avkjøl blandingen.
Smør vaniljekremen på kaka. Skrell og del epla i tynne skiver og legg på. Strø over mandler.
Strø på sukker og kanel etter eget ønske .
Stekes nederst på 175 g i 35 min.
Velbekomme
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Nam nam sier nå jeg da:). Så hærlig:).
Maren:
Tusen takk for det 🙂 Ja, er nydelig godt 🙂
Åh, nam 😀 Ha en god helg!
Snippen:
Ha en riktig god helg du og 🙂
Kan man lage denne i langform? Evt hvordan? Skal alt dobles? 🙂
Denne er til den store svarte langpannen Marita:)
Skal prøve denne, men tar nok i mer epler 😊🍏🍏🍏🍏🍏😃
Det kan du Anonym: )
Hvor stor langpanne bruker du på denne kaka Tanja??
Den svarte som følger med ovnen Anonym: )
Høres knallgoe ut. Eg hadde prøvd med et lag epler før vaniljekrem, OG et lag på toppen. Nå er eg jysla glad i epler (og vaniljekrem)😀😋