(2 store brød)
5 dl sammalt hvetemel
6 dl grovbakst
5 dl sammalt rugmel
2 dl havregryn
12 dl hvetemel
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt
1 dl solsikkeolje
3 ss lys sirup
2 egg ( så det ikke skal smule)
1 pk tørrgjær
12-13 dl vann
Ha i alt det tørre og så fingervarmt vann ca 37 grader.
La den elte i kjøkkenmaskin 10 min.
La heve lunt sted i 2 timer.
Ha de over i former.
La de etterheve i 1 time.
Pensle med melk og dryss over ekstra med lin og sesamfrø.
Stek i ovn nederste rille på 200 grader i 40 min.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Kan man bruke spelt istedenfor hvete?
Bjørg Johansen: Det har jeg desverre ikke erfaring med.
De ser gode ut, skal prøves 😊👍
Så bra