Bunnene:
180 g mykt smør
180 g sukker
3 egg
220 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 dl sterk ( viktig) kaffe
Glasur:
1.25 dl melk
125 g smør
6 ss sukker
600 g melis
Forvarm ovn til 180.
Smør 2 kakeformer på 26 cm.
Ha smør og sukker i en bolle.
Piskes luftig.
Ha gradvis i eggene.
Vend inn resten.
Fordel røre i 2 former.
Stek i ovnen i 30-35 min.
La de stå 5 min i og løsne forsiktig formene.
Glasuren.
Smelt sukkeret i en gryte og la det få fin karamellfarge. Bruk en annen gryte og ha i melk og smør i denne. Varm forsiktig så smøret smelter mens du rører.
Ta gryten av varmen.
Hell forsiktig i det karamelliserte sukkeret og sett tilbake på varmen så det løser seg opp.
Ta gryten av igjen og rør forsiktig inn melisen.
Avkjøl.
Legg ene bunnen på ett fat.
Ha på halvparten av karamellsausen.
Legg på andre bunnen og smør resten av karamellsausen på. Avkjøl i kjøleskap.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Kan man steke hele kaken i en form, og så dele den i to etterpå? Har bare en form. 🙂
Har ikke prøvd men det burde vel gå 🙂 Juster steketiden i såfall
Hvor sterk må kaffen være? Kan jeg bruke espresso?
Har ikke prøvd espresso Wenche: )
Espresso fungerte fint! Ga en god smak som både store og små likte. Men jeg fikk en utfordring med glasuren – den ble altfor tykk. Virket som om blandingsforholdet mellom vått og tørt ikke stemte. Ble omtrent så tykt som fudgebiter (smågodt), selv om jeg prøvde å spe det ut litt. Veldig god smak, men for tykk konsistens på glasuren.
Da kunne du bare spedd mer Wenche: )