(26 cm form)
4 egg
3 dl sukker
2.5 ts kanel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1/2 ts muskat
1/4 ts ingefær
1/2 ts salt
3 dl mel
1.5 dl olje
5 dl grovt revet gulrot
Kokos
Matfarge
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha i det andre.
Tilslutt vender du inn gulrot med en slikkepott.
Stekes i 60 min nederst i ovnen på 170 grader.
Avkjøles i form.
Når den er avkjølt sett i kjøleskap med lokk.
Glasur:
150 g melis
50 g kaldt smør
200 g philadephiaost
2 ts vaniljesukker
1-2 ts sitron
Bland gul matfarge med en dråpe rød matfarge.
Hell blandingen over i en skål med en neve kokos.
Strø dette til slutt over glasuren.
Kaken lages med fordel dagen før og holder seg i mange dager.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Gulrotkake er såååå digg, love it:):)
Nam, det så veldig godt ut.
Ha en fin kveld <3
Elsker gulrotkake! Skal prøve å lage en sukkerfri og hvetefri versjon, men vet ikke om det blir like godt hehe 🙂
Iselin Renée: Bare å prøve seg frem! Si ifra hvordan det går da 🙂
Får alltid “knupper” i glasuren når jeg lager denne, samme hvor lenge jeg pisker den. Noen tips? 🙂 Kaka har blitt en favoritt hos oss!
Prøv med mykere smør Stine: )
Hva slags smør bruker du? 🙂
meierismør eller melange Lena P:
hvordan lager du glasuren? Jeg tenkte at smør og melis kanskje skal røres hvitt, men da bør smøret sikkert være temperert?
Stemmer inger:
Hei Tanja. Kan jeg fryse ned bunnen?
Har ikke prøvd Lene:
Kan eg ha litt kokesjokolade i den
Smør og Philadelphiaost Evt Snøfrisk blandes med melis. Dropp kunstig farge😕
Går sikkert fint Anonym:
Hvilken olje bruker du?
Solsikke Ann: )
Hey very nice blog!! Man .. Excellent .. Amazing ..
I’ll bookmark your blog and take the feeds also? I’m glad to find a lot of helpful
info right here in the post, we’d like work out more strategies
on this regard, thanks for sharing. . . . . .
Denne er veeeldig god!!! Glasuren blir fløyelsmyk når jeg først pisker temperert smør med halvparten av melisen. Når dette er mykt og godt blanda, tilsetter jeg resten av melisen og det andre, og pisker videre.
Takk❤