Bløtkake med moltesyltetøy, vaniljekrem og banan

Høyt sukkerbrød : 
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel…
1 ss eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver
Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann og visp rundt. 
Tilsett det tørre og visp godt inn. Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35 minutt. 

Vaniljekrem : 
1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer

Pisk egg maizenna og sukker. 
Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestang og skrap ut frøene. 
Legg også stangen i. Kok opp. 
Fjern stangen.

Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen. 
Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. 
Avkjøl blandingen raskt i kjøleskap. 
Avkjøl kaken.

Del i 3. Dynk delene i eplejuice. 
Pisk 7 dl kremfløte med 3 ss sukker. 
Lag en smøremyk blanding av vaniljekrem og litt av kremen. 
Smør på ett tykt lag på nederste del. 
Smør så på 6 rause ss med multesyltetøy.
Legg på nytt kakelag. 
Smør med vaniljekremblanding. 
Skjær 2 bananer i skiver og legg oppå.
Legg på øverste lag og pynt slik du ønsker.

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg