Her er noen fine kjøpetips til deg som liker å bake
Wilfa//Eva Solo//Oxo Good Grips Desilitermål 1 liter//Lékué Profesjonell bakematte//Rosti
24 stk
1 kg mel
6 dl melk
200 gram margarin
4 ts sukker
2 ts salt
50 gram gjær
Fyll:
500 gram røkt tulip skinke og gouda
Ha alt det tørre i kjøkkenmaskinbollen.
Smelt margarinen.
Tøm i melka.
La den bli fingervarm.
Ha væsken i det tørre og la kjøkkenmaskina gå noen minutt.
Hev under klede i 45 min.
Del deiga i 3 leiver.
Kjevle ut en runding.
Del hver runding i 8 emner.
Legg på ost og skinke og rull med den brede enden først.
Etterhev 30-40 min.
Sett midt i ovnen på 225 grader i 12 min.
Trenger du ny kjøkkenmaskin? Her har du noen forslag. Klikk på bildene for produktinformasjon
Smeg//Ankarsrum AKM 6230 Blandemaskin / Kjøkkenmaskin//Bosch//Kenwood
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Nam, de så veldig gode ut 🙂
nam!
Er det like lang steketid på rundstykkene? Såg fantastisk ut ☺
Inger: Ja, 12-15 minutter. Om du banker på undersiden skal du høre en hul lyd, da er de ferdige 🙂
Hei! Forsøker disse nå! veldig spent på resultatet!.Jeg får nok ikke nok ost og skinke til alle, tenkte å bruke syltetøy? Regner med at det går!!! Flott lett oppskrift!
Jada, de kan fylles med det du vil Kari og også ha bare vanlig med pålegg på. Ikke mel til utbaking. Om du syns deigen er god å jobbe med kan jeg fortelle at de fleste deigene mine er like lett å jobbe med og lykkes med :). La meg høre om du ble fornøyd da
Skal prøves 😀
Få høre om det falt i smak da lovelyliller.com sunne oppskri: )
Er på utkikk etter en gryterett som sto her tidligere. Trur den heter kyllinggryte til 30. Er det mulig og få den igjen??
Hun som la inn den var ei jeg delte bloggen med JJohann. Hun trakk seg pga arbeidssituasjon så den er ikke her lenger dessverre
Ser det står margarin i oppskriften. Hva slags margarin bruker du? Kan Melange eller tine smør (den grønne) brukes?
Smør eller margarin som du viø Regine: )
Tusen takk for svar😊
Så gode ut! 😀
Anbefales lovelyliller.com: )
Bare hyggelig 🙂
Måtte bare prøve oppskrifta, og yummi sier jeg bare!🤤 Røkt skinke, hvorfor har jeg ikke tenkt på det før?..!😀 de ble SÅÅÅ gode!!😃👍🏻
Hei, Når skal man ha i gjæren? Løses den opp i blandingen med smør og melk?
Caroline: Beklager sent svar, men ja, fersk gjær løser du opp i melkeblandingen. Tørrgjær kan du bare blande inn med melet.
Samme prosedyre for hånd? Har ikke kjøkkenmaskin men tenkte å følge denne oppskriften 😄
Jada Ida: ) Jeg lagde i mange mange år for hånd
Hei 🙂 hvordan blir deigen om jeg bruker Melange fri for melk og soya og laktosefri melk? Merker at smør smaken forsvinner mye og melka er veldig søt! Forslag til å få en god deig og jobbe med?
Hva er røkt tulip skinke? Er det lik pakke som dansk salami? Kan ikke huske å ha sett dette.
Men kan den evt. byttes ut med hvilken som helst røkt skinke? Eller er den tykkere eller noe?
Bruk den skinken du vil Petra: )
Dessverre. Lite erfaring med det Thea Karoline:
Viss man ønsker å doble deigen, skal man da droppe på doble gjæren?
Ikke doble gjær Matglad: )
Nå står mine til heving, veldig lett deig å jobbe med :). Gleder meg til dem blir ferdige 🙂
Anne: Håper du blir fornøyd:)
mel i dL? takk 🙂
1 dl er 60 g Anonym: )
Hvis jeg skulle smurt på krydderost, hvor mye og hvordan smører jeg på det da?
Bare å smøre på det Hanne: )
Disse er så sykt gode, men hva gjør jeg hvis jeg vil lage en grovere versjon?
Det ligger grovere versjon i bloggen her Marita martiniussen: )
Hei Tanja! 🙂
Du har altså så mange inspirerende retter.
Jeg smakte søte ostehorn for en tid tilbake, noe som var utrolig godt. Jeg lurer derfor på hvilken sukkermengde jeg bør ha i denne deigen for å få en søt deig (uten at det blir for søtt)? Og eventuelt om det er noe annet som bør endres i oppskriften? 🙂
Søtt er veldig smak og behag Martine:)
Feks 150-200 g
Hei Tanja!
Takk for super oppskrift! Her i huset blir det alltid dobbel oppskrift, og hornene forsvinner pinlig fort 😉
Altså stoor tommel opp i fra meg!
Så herlig å høre AnnetteM: )
Kan en kutte ut sukkeret i deigen?
Lurer på hvor mye mel er I kg I dl
Wenche: Det kan du 🙂
Fru berntsen: Ca 17-18 dl 🙂
Kjempegode 😊😊
Anonym: Så hyggelig at du likte de 🙂
Det står 500 gram røkt tulip og gauda som fyll, mener du da 250 gram eller 500 gram av hver?
500 g skinke og ost etter ønske Trond F: )
Hvor mye tørrgjær istedenfor fersk?
1 pose Anonym:
Prøvd å bruke Jarlsbergost inni horna?
Jada. Jeg elsker jarlsbergsost Grete Stenmoe Johansen: )
Går det ann og fryse ned uten og steike dem og steike når man har tint opp igjen ?
Det vet jeg ikke Tomla: )
Mmm, sitter å spiser nå sammen med barna, de er fantastiske! Tusen takk for fantastisk oppskrift! Så fin deig å jobbe med også….nam😃
Så kjekt å høre Linda: )
hvilken type frø er dette? prøvde å finne i butikken, men ble usikker. eneste æg fant der som lignet var noe chiafrø. har allti laga uten, men vil prøve med. for det ser så godt ut =)
Anitra: Det er valmuefrø 🙂
Er det varmluft eller vanlig du har ovnen på når du steker disse?
Anette: Vanlig over- og undervarme 🙂
Hei. Pensler du med egg før du tar på valmuefrøene?
Ja Jorunn: )
Lager ofte fylte horn. Jeg fyller med skinkeost og skinke. Bogskinke i terninger, varmer opp skinkeosten og rører inn skinka. Har en ss i hvert horn.
Jeg byttet ut noe av det fine melet med fibra
Kan melka erstattes med vann?
De så nydelige ut, må prøves en gang.
Elisabeth: Tusen takk 🙂
Anonym: Ja 🙂
Marit: Ble du fornøyd med resultatet da? Tusen takk for innspill 🙂
Jeg er ikke spesielt flink til å bake, men disse har blitt perfekte hver eneste gang! Såå lett deig å jobbe med. Tusen takk <3 Er på mitt tredje horn i skrivende stund 😉 Veldig vanskelig å stoppe. Men etter de er fryst, hvordan varmer du de i ovn da? Husker du skrev de ble som nybakte igjen om man varmet de i ovnen
Har du god tid så varme de på 70 grader Pia: ). Det tar litt tid men verdt det.
Har du dårlig tid så varme på 150 grader.
90 % av deigene mine er like gode å jobbe med så bare å prøve 🙂
Kan disse fryses? Tenkte å lage opp litt dom kan brukes til matpakker, ha med på trening/kamper etc, så da er det jo kjekt om det kan fryses 😊
Glimrende å fryse Lise: )
Er disse like gode å spise kalde? Tenker liksom siden osten inni har stivnet. Eller er det varm opp mat?
Ikke like godt som varmt Lisa men kan spises kalde
bruker du 500 gram skinke og 500 gram ost? eller tilsammen?
Skal melka lunkes?
Ja Linn:
Av hver Sarah:)
Hei! Hvordan bør disse oppbevares utenom fryseren? Kan de stå i romtemperatur, eller bør de ligge i kjøleskapet? Tenkte å bruke kokt skinke, og føler kanskje det bør oppbevares kaldt.
Kaldt ja Elin: )
Hei , skal me ha egg på toppen før oven
Egg eller melk Nurcan Kulac Dalsgård: )
Hei. Er det mulig å lage deigen dag i 12 tiden på formiddagen og bake ut i morgen tidlig? Kunne tenkt meg å servere disse til jobben i morgen.
Da må du bruke prinsipper for kaldheving Maria Haugen:
Hvordan tiner jeg hornene i ovnen når de er frossen. Jeg ønsker de skal smake som nybakt
Christina: I ovnen på 70 g i ca en time, eller et par minutter i microen 🙂
Nam! De ble supergode! Fantastisk deig å jobbe med⭐️
Ingrid: Så hyggelig at du ble fornøyd 😀
Fantastisk deig å jobbe med 😍
Håper det funke at de hever en god del længre 😱 æ prøve hvertfall 👍
Hei.
Er disse gode en dag til to etter de er laget? Eller må de spises samme dag?
Pensler du med egg eller vann?
I love yoսr blog.. very nice colors & theme. Did you cresate
this website yourself or ddid you hire someone to do it foг
you? Plz answer back as I’m looking to design my own blog and would like to find out where u ggot this from.
thank you
Wow, awesome weblog structure! Ꮋow lesngthy have уou Ƅeеn blogging
f᧐r? yoᥙ mɑde blogging glance easy. Τhe еntire lߋoқ оf your website
is fantastic, let ɑlone the сontent!
Howdy, i rеad your blog occasionally аnd i own a similar one and
і was juѕt wondering iif уօu get a lot of spam feedback?
Іf so how Ԁo you prevent it, аny plugin oг anything you can sᥙggest?
I get so mucһ lately іt’s driving mе mad
sօ any helⲣ іѕ vry mսch appreciated.
Sinnsykt gode ost og skinkehorn! Bruker de med diverse annet fyll også som pizzafyll etc. Tusen Takk for oppskriften! Den har vært i bruk veeeeeldi ofte her i huset! 👍👍
Hi tһere, I discovered үoᥙr site νia Google whilost searching fⲟr a ѕimilar topic, yoսr website ⅽame up,
іt seems to be goοd. І’ve bookmarked іt in my google bookmarks.
Hеllo theгe, juyst becomе aware οff your blog viа Google, and found tһat іt is гeally
informative. Ӏ am gonna watch ⲟut for brussels.
I’ll appreciate in the event yoou proceed this іn future.
Numerous people ѕhall bbe benefited fгom yoսr writing. Cheers!
Quality posts is tһе key tօ invite the visitors tօ go too see the website,
that’s whаt tһis wesite іs providing.
Hei.
Et lite spørsmål 😊
Når du har smemta smøret, skal melka helles oppi smøret? Eller skal smøret bli fingervarmt og helles oppi etter melka?
Deigen min ville ikke heve🙈😂
Smøret smeltes først, så tilsett melk og varm opp dette til det blir fingervarmt.
Hei.. jeg fikk fryktelig mye veske til gode etter jeg følte deigen var ferdig.. hadde jeg brukt alt så hadde deigen blitt veldig klissete.. eller skal den egentlig bli det?