Stekt torsk med sellerirotpurê, poteter og sandefjordssmør

1-2 fileter pr person
Ha på grovsalt på filetene og la de ligge i 20-30 min.
Skyll de raskt og klapp tørr.

Strø på salt og pepper og stek på litt over middels temperatur i ett par min på hver side til de flakes perfekt.

Sett ønsket antall poteter på koking.

Sellerirotpurè:
2 små sellerirot 
1 dl fløte
1 ts pepper
2 ts salt
4 ss smør.


Kok sellerirot mør i skiver. Ha av kokevannet.
Ha i smør og bruk stavmikser til du har en jevn pure.

Ha i fløte, salt og pepper og rør dette godt inn.

Sandefjordsmør:
1.5 dl fløte
100 g smør
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1-2 ts sitron
5 ss bladpersille
Kok opp fløten.

La den putre og redusere til halvparten.
Skru ned varmen så det ikke putrer mer.
Rør inn iskaldt smør i terninger til de smelter.
Ha i salt, pepper,sitron og bladpersille.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

              

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg