Stekt torsk med sellerirotpurê, poteter og sandefjordssmør

1-2 fileter pr person
Ha på grovsalt på filetene og la de ligge i 20-30 min.
Skyll de raskt og klapp tørr.

Strø på salt og pepper og stek på litt over middels temperatur i ett par min på hver side til de flakes perfekt.

Sett ønsket antall poteter på koking.

Sellerirotpurè:
2 små sellerirot 
1 dl fløte
1 ts pepper
2 ts salt
4 ss smør.


Kok sellerirot mør i skiver. Ha av kokevannet.
Ha i smør og bruk stavmikser til du har en jevn pure.

Ha i fløte, salt og pepper og rør dette godt inn.

Sandefjordsmør:
1.5 dl fløte
100 g smør
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1-2 ts sitron
5 ss bladpersille
Kok opp fløten.

La den putre og redusere til halvparten.
Skru ned varmen så det ikke putrer mer.
Rør inn iskaldt smør i terninger til de smelter.
Ha i salt, pepper,sitron og bladpersille.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

              

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg