2 kg hvetemel
200 g smør
6 dl melk
6 -7 dl vann
5 ts sukker
5 ts salt
2 pk tørrgjær
Ha alt det tørre i en stor bakebolle.
Smelt smøret og ha i vann og melk.
La temp på væske bli ca 40 grader.
Ha væske i det tørre.
Kjør kjøkkenmaskin i 7-10 min.
La heve under klede i 45 min. Trill ut.
Etterhev 45 min. Pensle med egg.
Stek midt i ovnen på 220 g i 12-15 min.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
10 kommentarer
Nam synes jeg kjenner duften av nystekte runsdstykker:):)
nam nam, så kjempe gode ut <3
Det så veldig godt ut 🙂
Maren:
Ja, der er herlig 🙂
Blir ikke de veldig salt?
Men de så gode ut, tror jeg dropper mye av saltet, (Bruker nesten ikke salt)
Anonym: Nei, de blir ikke salte 🙂
Kor varm ovn? Blei to brett. Eg har ikkje erfaring med to brett i ovn. Korleis gjer eg det?
Jeg har ett om gangen på 225 Kirsten O. Ulveseter:
Hvor mange rundstykker blir det?
Hvorfor 2 pakker med gjære?
Takk for dine flotte og GODE oppskrifter😍