Stekt skrei med purre og gulrotstuing og flesk


4 pers.

600-700 gram skrei.
Strø godt med maldonsalt på den skinnfrie siden og la ligge slik i 30 min.
Skyll fisken raskt og tørk med kjøkkenpapir.
Strø på salt og pepper.
Stek i godt smør i 3-4 min på hver side på litt over middels varme.

Purè og gulrotstuing:

1 liten purre
1 gulrot
100 gr smør
1.5 dl hv.mel
6 dl melk
1 1/2 ts salt
1 ts muskat
1 1/2 ts pepper
Finkutt purre. Del gulroten i 4 og finkutt.
La gulrot og purre surre i litt smør i 7-8 min.
Smelt smør i en liten gryte og tilsett mel og rør kjapt sammen.
Spe  med melk mens du visper.
Tilsett  salt, pepper og muskat. 

Ha purre og gulrot i sausen og la småkoke i 7-8 min.

Flesk:
Kutt ønsket mengde salt sideflesk/bacon og ha i stekepanna.
Ha flesket i en liten gryte med 100 g smør og la det smeltes.
Kok asterix poteter til de er mør ( ca 22 min) .

 

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

 

2 kommentarer

    1. Oi. Wow, det så godt ut. Samboeren og jeg har først i det siste oppdager hvor godt torsk er (i voksen alder). Etter flere år så å si uten fisk, så spiser vi torsk minst en gang i uken. Og denne skrei-oppskriften så fristende ut.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg