Kjøttpudding med baconsaus, smørstekte grønnsaker og poteter

(Glutenfri)

Kjøttpuddingen:
1 kg karbonadedeig
200 gram sideflesk eller bacon
2 dl fløte
1 dl baconfett
2 små løk (knust/most)
2 egg
1 ts pepper
3 ts salt
1 ts ingefær
2 ts sambal oelek (chilipasta)
10 cm finkutta purre
Stek bacon i terninger og la purren surre med på skutten.
Bland karbonadedeigen med fløte,egg,krydder, stekt bacon og fløte
godt sammen med hendene.
Ha deigen i en ildfast (brød)form.
Stek på nederste rille på 200 g i 30 min.

Baconsaus:
200 g salt sideflesk eller bacon
10 cm purre
2 store charlottløk
3 dl vann
3 dl fløte
3 ss creme fraiche
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss soyasaus
Stek bacon. Sett til side.
La purre og løk surre i litt smør i en liten gryte i 7-8 min på middels varme.
Tilsett det stekte baconet. Stavmiks dette til en jevn masse.
Ha i vann, fløte og krydder og la det småputre i 10 min.

Smørstekte grønsaker
Del 3 gulrøtter i staver og del inn 1 blomkål i buketter.
Stek i godt smør i 8-9 min.
Kok poteter i 20-25 min.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg