Lasagne
4 pers + tilsvarende til en fryserasjon
Tomatsaus:
2 pk hakka tomat (eldorado)
1 liten boks tomatpuré (140 g)
3 stilker stangselleri
2 store gulrøtter
1 1/2 løk
2 dl vann
4 ss basilikum
2 ts timian
1 ts kanel
2 store kjøttbuljongterninger
4 ss ketchup
3 ts sukker
1 ts sambal oelek (chilipasta)
Skjær opp gulrot,løk og selleri og ha i gryta med resten av ingrediensene.
La det putre i 2 timer.
Etter 2 timer stavmiks blandingen.
Stek 1 kg karbonadedeig med 2 ts salt og 2.5 ts pepper.
Ha karbonadedeig i tomatsausen når tomatsausen er ferdigkokt.
Ostesaus:
80 g smør
1 dl mel
5 dl melk
3 dl fløte
75 g parmesanost
100 g jarlsberg
3 ts Salt
1 ts muskat
1/2 ts pepper
Smelt smøret og rør fort inn melet.
Spe med melk mens du visper.
Ha i fløten og osten og krydderet.
La småputre 6-7 min.
Legg pasta plater i bunn i en litt stor ildfast form.
Ha på kjøtttomatsausen og så ett lag Ostesaus opp på den.
Legg 3 slike lag.
Legg til slutt på 2 lag med jarlsberg.
Stekes nederst i ovnen på 200 g i 33 min.
La den hvile 15 min før servering.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Dette så skikkelig godt ut! 😀
Cengelsen:
tusen takk for det 🙂
Fint at dere har fått opprettet blogg, når ut til fler og lettere å bla i oppskrifter synes jeg !:)
Ett lite tips er å endre design 😉 samt endre oppsett , da d ( hvert fall på min Mac og mobil) blir skeivt og overskriftene forstore og rotete
Anonym:
Takk for tilbakemelding. Det skal vi se på.. Ser bra ut fra våre mac og mobiler så vi må forske litt på dette…
Er ostesausen fryseporsjon også?
Hvor stor form bruker du?
Oppgi gjerne lengde og bredde, må ha ny form.
Jeg lager 2 store ildfaste former Nina og fryser den ene ?
Tror den er ca 25 ×35 Nina:
Hei! Fant oppskriften inne på facebook siden din og har prøvd å lage den tidligere. Veldig god lasagne!
Men jeg fikk ikke nok til både middag + fryseporsjon. Har jeg misforstått?
Skal den dobles for å få fryseporsjon eller er fryseporsjon kun om man bruker små former?
Den er ment til to middager som den står Anne: ) Men kan jo hende dere spiste mer enn oss eller hadde mindre tilbehør. Vi har baguetter og salat til 🙂
Savner veldig en knapp….så d går å gange opp oppskriften til mange…….ca 30 – 40 personer.
Er så mange gode oppskrifter her :))
Steker du den du fryser også, og bare varmer opp? Eller steker du den da den skal serveres?
Hvis kjøttdeigen er fersk fryser jeg den rå. Om kjøttdeigen er fryst fra før så steker jeg før nedfrysing 🙂
3 ss basilikum? Er det riktig. Syntes det virket som mye mens jeg lagde det. Og syntes den dominerte veldig på smaken.
Det er riktig men er jo ikke sikkert den passer for din gane Anonym:)
Hei. Det står 100 g Jarlsberg. Skal dette inn i sausen sammen med parmesanosten, eller bare på toppen? Synes det virker lite med 100 g Jarlsberg på toppen når den skal i to lag.
I.sausen Marlyn Tonheim: )
Høres nesten ut som lasagnen jeg lager. .Men jeg strør bare godt med revet parmesan mellom lagene. Altså ingen saus,bare ost. Kjempegodt😉
Hvor får en tak i chillipasta??
Stort sett overalt Anders: )
Herlig Anonym: )
Hei!
Lurer på om jeg skal lage denne til 6 voksne og 3 barn. Serveres med tilbehør. Vanligvis spiser barna mest av tilbehøret.
Bør jeg doble oppskriften for å få nok, tror du?
Wenche: Dette er nok til 2 former så tror det skal holde 🙂
Hei! Bruker du vanlig lettmelk i ostesausen? 🙂
Ja Malin: )
Er det riktig at det er pastaplater i bunnen, og ikke saus?
Og blir dette 1 eller 2 former?
Og hva vil to lag jarlsberg si? Et tykt lag? Skjønte ikke helt…
2 skiver oppå hverandre bortetter WencheS: )
Det er riktig WencheS: