Moussaka

Moussaka av tanja

Kjøttsaus : 
600 gr karbonadedeig stekes
1 boks hakket tomater 
2 hakket friske tomater 
3 dl kraft eller vann
2 kjøttbuljongterninger
3 klyper sukker
1/2ts ingefær
1 ts kanel
1 ts timian
2 1/2 ss basilikum 
3 ts løkpulver
1 stor hakket løk                                                       
2 – 3 fedd hvitløk

La det småkoke i 20 min.
Smak til med salt og pepper.

Hvitsaus: 
2 toppet ss margarin. 
3 toppet ss hv.mel. 
spe på med 
4.5 dl melk og 2.5 dl fløte. 
1 ts muskat og 2 ss parmesan. 

Smak til med salt og pepper. 
La det småkoke

Skrell 5 poteter og del de i tynne skiver i rå tilstand.
Ha de i hvitsaus og putre i 5 min. 
Finn en ildfast form og ha kjøttfyllet først og så sausen. 
Topp det med jarlsberg. 
Nederst i ovn i 40 -45 min. 200 g . 
Kan hvile litt før servering.

Forslag til tilbehør feks : 
Gresk salat. Tzatziki. Foccachia eller lyst brød. Velbekomme.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Siste innlegg