Kanelboller
ca 28 stk
150 g meierismør
3.5 dl melk
1 dl sukker
1 ts malt kardemomme
11 dl hv.mel
1 pk tørrgjær
Fyll :
Meierismør, sukker og kanel etter ønske.
Ha det tørre i kjøkkkenmaskin.
Smelt smør.
Varm melk til 37 grader.
Ha det oppi med resten.
Kjør maskin til deigen slipper.
Hev 30 min
Kjevle ut og smør på fyllet .
Rull sammen til en pølse og del i biter ca 2-3 cm.
Etterhev 45 min.
Pensle med egg og pynte med perlesukker og mandler.
I ovn på 200 grader i midten i 12 min.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Kjempebra oppskrift. Perfekte kanelboller
Så herlig å høre Ina: )
Hei. Kan man bruke noe annet enn meierismør i deigen og fyllet? Eks Melange i deig, og samme i fyll? Skal de puttes i små former før steking eller på brett?
Det kan du Anonym.: ) Former eller rett på brett
Har denne til heving nå , er dette sånn melfri utbaking deig også ?
Ja Heidi merete ottesen:
Vannvittig gode… Bare og doble deigen med engang
Tusen takk Kirsten:)
Tusen takk
Bare hyggelig Touria:)
11 dl mel og 3.5dl melk? Blir ikke det for tørt?
Deigen hever dårlig og blir fryktelig hard å kjevle ut med kun 3,5 dl melk.