Flettekrans /kringle -med bilder
150 g smør
3.5 dl melk
1 dl sukker
1 ts malt kardemomme
11 dl hv.mel
1 pk tørrgjær
Ha alt det tørre i kjøkkenmaskin.
Smelt smør og bland i melk til 37 grader.
Ha det oppi sammen med de tørre ingrediensene og la det elte til deigen slipper bollen.
La deigen heve 30 minutter.
Fyll:
Smør, mykt ikke smeltet
Sukker
Kanel
Kjevle ut deigen og smør på fyllet .
Rull sammen og følg bildene for fletting.
La den etterheve 45 min.
Pensle med egg og pynt med perlesukker og mandler.
Stekes i midten av ovnen på 200 grader i ca 15 min.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Hei 🙂
For en amøbe i baking som meg må du gjerne begynne å skrive på hvor tynt/tykt det skal skjenkes?! 😇
Ellers mange bra oppskrifter til og med jeg nesten klarer 😂😎
Som tykt på en brødskive Torun: )