Ostekake “sommerdrøm”


Ostekake “sommerdrøm” av Tanja

23 digestivekjeks 
105 g meierismør 
Knus kjeksene og bland med smeltet smør til jevn masse. 
Ha ned i en kakeform ca 26 cm,
men ikke press ned i for da blir den hard. 
Sett i kjøleskap.

Fyll: 
3 Plater gelatin 
2 ss kaldt vann 
3 dl kremfløte
2 beger philadelphia orginal 
1 dl sukker 
2 ts vaniljesukker 
2 ss sitronsaft 
Samt finrevet skall av 1 sitron.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min.
Pisk kremfløten stiv med sukker. 
Tilsett vaniljesukker og philadelphia og pisk til en luftig masse. 
Kok opp vann med sitronsaft, klem ut vannet av gelatinplatene og bland de med sitronvannet. 
Hell oppi osteblandingen. 
Tilsett sitronskall til slutt. 
Hell ostekremen over bunnen og la stå i kjøleskap i minimum 3 timer.

Pynt:
1 pakke jordbærgele kokes etter anvisning med halv mengde væske.
La den kjøle seg litt ned og stivne litt før du heller over kaken. 
Ha jordbær i geleen.
La stå i kjøleskap i ca 2 timer. 
Kan pyntes videre om ønskelig før servering.

            Tanja

2 kommentarer

Siste innlegg