Utbenet rådyrstek med sellerirotpurè, sopp & løkblanding, poteter, rørt tyttebær og viltsaus


Utbenet rådyrstek med sellerirotpurè,sopp & løkblanding, poteter, rørt tyttebær og viltsaus

Kraft til sausen:
Ben ut låret med en god utbeningskniv.
Skyll de og legg de i en gryte dekt av vann.

Ha i 1 løk delt i biter,
3 gulrøtter
1/2 sellerirot i skiver.
Ha i noen stilker frisk timian
ca 1 ts salt pr liter.
Kokes i minimum 10 timer. Etterfyll vann underveis.

Sausen (stor oppskrift)
200 g smør
3 dl hvetemel
12 dl kraft ( evt delvis vann)
4 dl crème fraiche
6 dl fløte
6 skivet fløtemysost
2 ts dijonsennep
1 ss soyasaus
2 ts timian
Salt og pepper etter ønske
3-5 store sjarlottløk
1/2 rødløk
2 dl rødvin.
Finhakk sjalottløk og rødløk. Fres de blanke og myke i litt smør.
Ha i rødvin.
La dette putre og redusere ned. Sett gryten til side.

Lag mørkebrun jevning av mel og smør.
Ha i kraften og smakstilsetningene inkludert løk og vinblandingen.
La småkoke i ca 30 min.
Tilsett fløte og crème fraiche 5 min før servering.

Steken:
Bindes opp med hyssing som på bildet.
Ha på salt og pepper.
Når den er romtemperert brunes den raskt på alle sidene i stekepanne på max varme.
Legg den i en stekepose.
Legg en klatt smør på Steken.
Sett i steketermometer.
Settes i forvarmet ovn på 70 grader midt i ovnen.
Når kjernetemperaturen viser 60 tar du den ut (dette tar mange timer. Start om morgenen).
Ta den umiddelbart ut av stekepose og pakk den i rent koppehåndkle. La den hvile minst 30 min før oppskjæring. Kraften fra posen haes i sausen.

Sellerirotpurè:
1 stor sellerirot
50 g smør
1-2 dl fløte

Kok sellerirot i skiver til de er mør.
Hell av kokevannet.
Bruk stavmikser for glatt konsistens.
Ha i smør og fløte.
Smak til med salt pepper og noen dråper hvit trøffelolje (trøffelolje kan kuttes ut)

Sopp og løkblanding:
Del forskjellig type sopp i skiver.
Finkutt 2-3 sjalottløk.
Stekes på hard varme i litt smør, litt soyasaus og pepper ett par minutter mens du vender rundt.

Kok poteter mens steken hviler.

Velbekomme.

Tanja

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg