Utbenet rådyrstek med sellerirotpurè, sopp & løkblanding, poteter, rørt tyttebær og viltsaus

  •   


Utbenet rådyrstek med sellerirotpurè,sopp & løkblanding, poteter, rørt tyttebær og viltsaus

Kraft til sausen:
Ben ut låret med en god utbeningskniv. 
Skyll de og legg de i en gryte dekt av vann. 

Ha i 1 løk delt i biter, 
3 gulrøtter 
1/2 sellerirot i skiver. 
Ha i noen stilker frisk timian 
ca 1 ts salt pr liter. 
Kokes i minimum 10 timer. Etterfyll vann underveis.

Sausen (stor oppskrift)
200 g smør
3 dl hvetemel
12 dl kraft ( evt delvis vann)
4 dl crème fraiche 
6 dl fløte
6 skivet fløtemysost
2 ts dijonsennep 
1 ss soyasaus
2 ts timian
Salt og pepper etter ønske
3-5 store sjarlottløk
1/2 rødløk
2 dl rødvin. 
Finhakk sjalottløk og rødløk. Fres de blanke og myke i litt smør. 
Ha i rødvin. 
La dette putre og redusere ned. Sett gryten til side.

Lag mørkebrun jevning av mel og smør. 
Ha i kraften og smakstilsetningene inkludert løk og vinblandingen. 
La småkoke i ca 30 min. 
Tilsett fløte og crème fraiche 5 min før servering. 

Steken: 
Bindes opp med hyssing som på bildet. 
Ha på salt og pepper. 
Når den er romtemperert brunes den raskt på alle sidene i stekepanne på max varme. 
Legg den i en stekepose. 
Legg en klatt smør på Steken.
Sett i steketermometer. 
Settes i forvarmet ovn på 70 grader midt i ovnen.
Når kjernetemperaturen viser 60 tar du den ut (dette tar mange timer. Start om morgenen). 
Ta den umiddelbart ut av stekepose og pakk den i rent koppehåndkle. La den hvile minst 30 min før oppskjæring. Kraften fra posen haes i sausen. 

Sellerirotpurè: 
1 stor sellerirot
50 g smør
1-2 dl fløte 

Kok sellerirot i skiver til de er mør. 
Hell av kokevannet. 
Bruk stavmikser for glatt konsistens.
Ha i smør og fløte.
Smak til med salt pepper og noen dråper hvit trøffelolje (trøffelolje kan kuttes ut)

Sopp og løkblanding: 
Del forskjellig type sopp i skiver. 
Finkutt 2-3 sjalottløk. 
Stekes på hard varme i litt smør, litt soyasaus og pepper ett par minutter mens du vender rundt. 

Kok poteter mens steken hviler.

Velbekomme.

             Tanja 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg