100 gr smør
1,5 dl mel
6 dl vann
2 dl crème fraiche
3 dl fløte
3 skiver fløtemysost
1 ts Dijon sennep
Smelt smø, r ha i mel .
Rør til dette blir brunt. Ha i vann.
Ha i resten av ingrediensene
La dette putre.
3 store sjarlottløk
1/4 rødløk
3 store gulrøtter
Del dette opp og surr de i litt smør til de er blitt blanke og myke.
Ha i 1 dl rødvin og kok ned til halv mengde.
Ha denne blandingen i sausen
500 g rådyr i biter
2 ts salt
2 ts pepper
Ha smør i en stekepanne.
Da smøret ligger brunt og stille steker du kjapt rådyrbitene
Legg kjøttet så i sausen.
Ha i 2 store kjøttbuljongterninger.
Kok ut stekepanna med 1.5 dl vann og tilsett denne skyen i gryta.
Stek 250 g sopp med bare litt smør på hard varme i stekepanne ett par min.
Sett dette til side.
Del opp 1/4 brokkoli i små biter.
Sett til side.
10 min før servering tilsetter du soppen og brokkolien i gryta.
Potetmos:
16 – 18 Asterix poteter kokes i ca 22 min.
100 g smør
3 dl fløte
1-2 dl melk
Salt og pepper
Ha potetene i en kjele.
Ha i smør og bruk redskap til å stappe med.
Tilsett fløte og melk slik at den blir luftig.
Smak til med salt og pepper.
Velbekomme.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Det ser godt ut.
Men er det ikke unødvendig mye meieriprodukter her?
Det ser som sagt godt ut. Men jeg ser for meg at smaken av kjøtt og annet vil drukne i alt det mettet fett.
Du kan smake til som du ønsker JMO: ) Jeg liker den sånn og den har fått mye skryt i facebookgruppen