Ciabatta
(Kun en heving)
1 kg møllerens pizzamel
7 ss god olivenolje
1 pk tørrgjær
6-7 dl væske (37 grader)
4 ts salt
2 klyper sukker
Elt sammen deigen godt, gjerne i kjøkkenmaskin.
La heve på et lunt sted.
Bak ut i 8 emner.
Stek midt i ovnen på 225 grader i 18 min.
Jeg bruker bakingsteel, men vanlig plate kan brukes.
Hvorfor bruke Tipo 0 ? 00 istedetfor siktet hvetemel.
Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjør deigen tøyelig, jo mer gluten desto mer tøyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen.
Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall.
Tipo 0 = 65%
Tipo 00 = 55%
Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
1 kg. Komma mellom godt og gjerne. På et lunt sted. Midt i ovnen, ikke mitt. Komma før “men”.
Rebecca: Takk for st du retter på oss, går litt fort innimellom 🙂 Skal endre på det!
Ser det står “væske”; betyr det at man kan bruke både vann og melk? 🙂
Vann Kristin: )
Blir det ikke rart med olje i ciabatta?
Nei Norunn: ). Men om du er nervøs kan du bruke noen annens oppskrift
Hvor lenge skal de heve ?
Siden det bare en heving, skal de stekes med en gang de er baket ut da el ?
Heves 30 min. Bakes ut og rett i ovnen Linda: )
Hvor mange blir det cirka av en deig?
Syns ånhuske det blir 8 store Manon Christel Kros: )
Laila Jogerud
Er det noen grunn for å bruke tørrgjær fremfor fersk gjær?
Marita: Med fersk gjær er temperaturen på væska veldig viktig. Ellers ingen forskjell 🙂
Hei
Kan disse Chiabatta fryses?