Boknafisk
4 pers
Ingredienser
800 g boknafisk
1 l vann
1 ss salt
200 g bacon
smør
Gulrotstuing
4 stk gulrot
2 ss smør
2,5 ss hvetemel
4 dl melk
2 ss persille, frisk
salt og pepper
Muskat
Framgangsmåte
Dersom boknafisken er godt tørket bør den legges i vann noen timer før bruk.
Eventuelt kan den legges i vann over natten.
Kok opp en kasserolle med saltet vann.
Legg i fisken, og la den trekke i 5 minutter på svak varme.
Skjær bacon i terninger og stek i stekepanne. Ha i litt smør mot slutten.
Gulrotstuing
Skjær gulrot i små biter og kok i vann til de såvidt er møre.
Smelt smør og rør inn hvetemel.
Spe med melk, litt om gangen, til sausen blir passe tykk.
Rør godt mellom hver speing så det ikke blir klumper i sausen.
Tilsett de kokte gulrøttene,
kok opp og smak til med salt, pepper og muskat.
Bland i finhakket persille før servering.
Server boknafisken med gulrotstuing og kokte poteter.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Dette ser utrolig godt ut! Og den gulrotstuingen må være toppen på “kransekaka”!
Grete Cecilie Langangen:
Tusen takk for det, og den er kjempegod til ja 🙂