Elgsteik

Elgsteik
1-2 kg stek

Setter ovnen på 90-100 grader.
Brun romtemperert steik kjapt i panna.
Gni den inn med basilikum, rosmarin og timian.
Sett i steketermometer.
Legg den på rist i midten av ovnen, ha gjerne en langpanne med vann, friske urter, sellerirot, gulrot og løk.
Jeg øser steika hvert kvarter.
Da den har nådd 61-62 grader er den perfekt.
Da lar jeg den hvile under klede.

Saus : 
Lag brun jevning av
200 gram smør og
3 dl hvetemel.
Tilsett kraft fra langpannen
Kok sausen i 20 -25 min.
Ha oppi
1 beger creme fraiche,
1 ts basilikum,
1/2 ts rosmarin,
1/2 ts timian
Smak til med salt og pepper.
Velbekomme.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg