Elgsteik
1-2 kg stek
Setter ovnen på 90-100 grader.
Brun romtemperert steik kjapt i panna.
Gni den inn med basilikum, rosmarin og timian.
Sett i steketermometer.
Legg den på rist i midten av ovnen, ha gjerne en langpanne med vann, friske urter, sellerirot, gulrot og løk.
Jeg øser steika hvert kvarter.
Da den har nådd 61-62 grader er den perfekt.
Da lar jeg den hvile under klede.
Saus :
Lag brun jevning av
200 gram smør og
3 dl hvetemel.
Tilsett kraft fra langpannen
Kok sausen i 20 -25 min.
Ha oppi
1 beger creme fraiche,
1 ts basilikum,
1/2 ts rosmarin,
1/2 ts timian
Smak til med salt og pepper.
Velbekomme.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/