Elggryte

Elggryte 

Kjøtt : 400 gr

 

Kjøtt av kraftbein kokt i ett døgn

Alternativt bog som er kuttet i små biter og brunet raskt på panna før man lar det koke i sausen 2-3 timer.

Kjøtt kokt ett døgn på kraftbein er så mørt at det kan tilsettes mot slutten.

Saus:

lag bruning av :

200 gram smør og

3 dl hvetemel.

Hell så på passelig mengde kraft eller vann med viltfond til passe tykkelse.

La dette småkoke.

Stek div sopp og noen sjarlottløk i stekepanna.

Tilsett dette i gryta.

Kok gjerne ut panna med vann og tilsett den reduserte krafta i gryta.

Tilsett 5-6 skiver geitost og

2 ts dijonsennep.

Smak til med salt og pepper.

1 ts basilikum,

1/2 ts timian

1/2 ts rosmarin.

 

2-3 min før servering tilsetter du

1 beger creme fraiche.

Server gjerne al dente broccoli, poteter og rørt tyttebær/tyttebærsyltetøy. 

Velbekomme.

           Tanja 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg