Flesk og duppe av Tanja
( dette er nok til 3 middager for en fam og kan fryses ned)
Rotmos :
En stor eller to små kålrot kokes mør med
3 gulrøtter og
2 store poteter.
Stapp den med
150 gr smør
3-4 dl fløte.
1 ss muskat,
Smak til med salt og pepper
Flesket:
1 side flesk 500 gram og stek det i litt margarin.
Legg fleskeskivene i ovnen på 100 grader så de holder varmen.
Ta vare på stekefettet.
Duppe:
2.5 dl fleskefett i gryte sammen med
5 strøkne ss mel.
Tilsett
6-8 dl melk mens du rører hele tiden.
Det tykner mer og forterte enn vanlig hvit saus.
La det putre i 10 min.
Tilsett
1 ts salt,
1 ts pepper
1/2 ts muskat
2 ss frisk gressløk.
Smak til med salt og pepper
Kok poteter.
Velbekomme.
Tanja
4 kommentarer
dette skal jeg lage i helga 🙂 svigerdatter gleder seg
kjøpte rimmat flesk hos “søta bror”,,,det er jo så dyrt her hjemme
Håper du blir fornøyd :). Jeg kjøper også der
Min svigermor lagde ofte flesk og duppe,men den sausen var brun. Nå vil jeg prøve denne varianten .
Skikkelig gammeldags duppe er med litt kanel. Og den skal tilberedes i stekefettet rett i panna. Den skal også være noe tykk.