Hjemmemarinerte grillskiver med kald og smaksrik rissalat
4 pers
Marinade :
4 ss ketchup,
2 ss tomatpure,
1 ss rødvinseddik,
1 ss honning,
1 ss sennep og
1 ss grillkrydder.
Del ett stk salt sideflesk (600 – 800 g) i skiver og la marinere minst i 2 timer.
Stek på grillen til de er gylne og lett karamelliserte.
Kald rissalat :
( nok til en fam på 4 i 2-3 dager )
Kok
4.5 dl jasminris med 7 dl vann sammen
med 1 ss gurkemeie smakt til med salt i 20 min.
Avkjøl.
Bland 2 dl olivenolje med
1/2 ss maldonsalt og
2 ts timian.
Hell over risen.
Tilsett
2 cl soyasaus
2 ss honning (akasiehonning)
1/2 stor purre kuttes
3 kvaster vårløk
1/2 rødløk
Bland alt sammen godt og la trekke i kjøleskap.
Like før servering blander du inn 2 pk skivede mandler (70 gram) for litt crunch.
Serveres med cherrytomater og litt rømme. Velbekomme.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/