Fish & chips

Fish & chips

( en barnefavoritt)

4 pers

Tempura:

200 g hvetemel,

1 klype salt,

4 stk eggeplomme,

4 dl iskaldt vann,

3 ss soyaolje.

Visp dette sammen.

Stivpisk 4 eggehviter og vend dette forsiktig i.

La stå noen minutter.

Fisk:

Velg hyse eller torskefile.

700-1000 gram.

La fisken tine.

Tørk den godt med kjøkkenpapir og strø på salt.
Sett frityrkokeren på 170 grader og la den bli varm.

Dypp fisken i tempuraen.

 

En pølseklype i stål er fin når man driver med fritering og tempura.

La tempuraen dekke fiskestykkene og la det renne litt av.

La de fritere til de er gyldne som på bildet.

3 fiskebiter pr omgang ellers blir alt en stor sammenvokst klump.

Legg de ferdige på kjøkkenpapir så de får rent av olje.

Tilbehør:

Best med pommes frittes alternativt potetbåter eller potetmos.

Remulade er godt til sammen med sitron.  Eller Hjemmelaget remulade med ekstra kapers

Velbekomme

      

VIKTIG : bruk klypa til å legge fisken ned i. IKKE slipp fisken med en gang.

Hold den nede i frityrgryta med pølseklypa og tell til 20 før du slipper ellers blir det ett sabla gris og røra fester seg fast.  

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg