Tyttebærsirup
(1.8 liter ferdig sirup)
Bruksområde feks: i saus, i Youghurt og på is,
Som marinade på viltkjøtt.
4 liter tyttebær
2.4 liter sukker
2 flasker hvitvin
2 stjerneanis
2.5 dl Backe Gabrielsen xo
4 liter tyttebær kjøres i kjøkkenmaskin i ca 1 min.
Ha bæra i en stor gryte.
Ha over 2 flasker hvitvin.
Ha i 2 dl cognac
Ha i 2 stjerneanis.
La dette trekke under lokk i 4 døgn på kaldt sted.
Sil dette gjennom klede.
Det tar 3-4 timer å få ut væska.
Ha væska (2.4 liter) over i gryte samen med
2.4 liter sukker .
1/4 dl cognac.
Kok opp og ta av alt skummet.
La dette putre i 3 timer.
Du må skumme av flere ganger ellers vil det koke over.
Etter 3 timer tilfører du igjen 1/4 dl cognac.
La trekke 10 min.
Sett til avkjøling.
Når den er avkjølt vil den ha fått en fin sirup konsistens ala akasiehonning.
Hell over i steriliserte flasker.
Oppbevares kaldt og mørkt.
VIKTIG : Du bør være til stede på kjøkkenet
Tanja
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/