Tyttebærsirup

Tyttebærsirup 

(1.8 liter ferdig sirup)
Bruksområde feks: i saus, i Youghurt og på is,

Som marinade på viltkjøtt.

4 liter tyttebær 
2.4 liter sukker
2 flasker hvitvin
2 stjerneanis
2.5 dl Backe Gabrielsen xo

4 liter tyttebær kjøres i kjøkkenmaskin i ca 1 min.

Ha bæra i en stor gryte.

Ha over 2 flasker hvitvin.

Ha i 2 dl cognac

Ha i 2 stjerneanis.

 

La dette trekke under lokk i 4 døgn på kaldt sted.
Sil dette gjennom klede.

Det tar 3-4 timer å få ut væska.
Ha væska (2.4 liter) over i gryte samen med

2.4 liter sukker .

1/4 dl cognac.

Kok opp og ta av alt skummet.

La dette putre i 3 timer.

 

Du må skumme av flere ganger ellers vil det koke over.

Etter 3 timer tilfører du igjen 1/4 dl cognac.

La trekke 10 min.

 

Sett til avkjøling.

Når den er avkjølt vil den ha fått en fin sirup konsistens ala akasiehonning.

Hell over i steriliserte flasker.

Oppbevares kaldt og mørkt. 

 

VIKTIG : Du bør være til stede på kjøkkenet

       Tanja

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg