Vannbakkelskringle

Vannbakkelskringle

125 g smør
125 g hvetemel
2 1/2 dl vann

4 egg
Sett ovnen på 260 grader

.
Kok opp vann og smør.

Når smør er smeltet dra til side og tilsett mel.

Rør kraftig rundt.

Sett gryta i kaldt vann for nedkjøling.

Når massen er lunken har du i alle 4 egga.

Pisk kraftig til massen blir seig og smidig.

Ha bakepapir på en stekeplate.

Bruk en toppet spiseskei og sett kun 2 pr rekke.

Settes i varm ovn midt i.
Nå kommer det VIKTIGE: sørg for at temperaturen i rommet er god og jevn.

Jeg låser av erfaring dørene og alle må sitte stille som er i rommet når den skal taes ut! Når den har stekt i 20 min slår du av varmen.

Åpne døra gradvis og mer og mer over 10 min.

Vent så ytterligere 10 min før du tar den forsiktig ut.

Dette er ett følsomt bakkels så ingen tramping eller trekk før den er avkjølt.

 

Lag vaniljekrem. 
Vaniljekrem :
1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer
Pisk egg maizenna og sukker.

Hell fløte i en kjele.

Splitt vaniljestanga og skrap ut frøa.

Legg også stanga i. Kok opp. Fjern stanga.

Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen.

Rør rundt.

Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner.

Avkjøl blandingen raskt i kjøleskap.

Pisk krem av 6 dl kremfløte med ett par ss sukker.
Nå deler du kaken slik at den får ett lokk.

Jeg foretrekker å bruke skarp saks til dette. Klipp øverste delen av.

Fyll underdel med vaniljekrem og krem. Jeg bruker kakesprøyte.

Legg lokket forsiktig oppå.

Om det har gått litt i stykker er det lett å dandere til likevel.

Velbekomme.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker nye oppskrifter direkte til din epost, trykk på linken:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg