Elg-kjøttkaker med kålstuing, poteter og ripsgele 

  •   


Elg-kjøttkaker med kålsuing,poteter og ripsgele 
4 pers

Kjøttkaker: 
bland sammen
600 g elgkjøttdeig med 
1 egg
2 ss brødrasp eller griljermel
1/2 knust stor løk
1/2 ss muskat. 
Smak til med salt og pepper 
Spe med 
1 dl fløte.
Løken og fløten gjør at elgkjøttet blir saftig og ikke tørt. 
Bland sammen raskt med hendene. 
Bruk våt spiseskei og form til kaker. 
Stek de på middels temp til de får stekeskorpe.
Trekk de så i elgkraft eller buljongvann i 10 min og ta de opp.

Saus :
Jeg bruker fløtesaus til dette og tilfører også litt soyasaus. Smak til. La den småkoke til melsmaken er borte. Tilsett så kjøttkakene.

Kålstuing. 
Trikset med god kålstuing er å ikke la kålen koke for lenge!! 
Hakk opp 
1/2 kål i passe småbiter. 
Legg i lettsaltet vann. 
Fra det begynner å koke tar du tiden på 7 min. 
Hell så i dørslag.
Smelt 
2 ss smør i en gryte og tilsett raskt 3 ss mel. 
Tilfør umiddelbart 6-7 dl melk og ett par ts muskat. 
Smak til med salt og pepper.
La den putre i 5-10 min til melsmak er borte og stuingen tykk og jevn. 
Tilsett kål og en skvett fløte (om du vil) ett minutt før servering.

Velbekomme.

            Tanja 

Siste innlegg