Blomkålsuppe med serrano og parmesan
Skyll to små blomkåler eller en stor.
Ta av blad og grovstilk og putt det i en gryte med en liter vann sammen med 3 stilker vårløk.
Kok under lokk i 20 min.
Del blomkålen i buketter og ha i en gryte med
1.5 l kokende vann,
1 hønsebuljong og en
1 liten kjøttbuljong .
Da vannet igjen koker la bukettene koke i 7 min.
Ta så ut blomkålen med fiskeøse og spar krafta.
Lag jevning i en stor gryte av
50 g smør og
2 ss hv.mel.
Ha oppi kokevannet fra blomkålen og visp.
Tilsett også vann fra blad og stilker.
Tilsett 2 dl kremfløte
2 ss creme fraiche
1/2 ts revet muskat
Smak til med salt og pepper
Da blader og grovstilk har kokt i 20 min kjør den med stavmikser.
Dette gir god smak og tykkelse. Ha det oppi suppa. La putre 20 min.
Sprøstek serranoskinke i tørr panne.
Like før servering har du oppi de ferdigkokte bukettene. Dryss litt parmesan over og nyt
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/