Blomkålsuppe med kjøttboller


Blomkålsuppe med kjøttboller 

Skyll to store eller 4 små blomkåler. 
Ta av blad og grovstilk og putt det i en gryte med en liter vann sammen med 3 stilker vårløk. 
Kok under lokk i 20 min.
Del blomkålen i buketter og ha i en gryte med 1.5 l kokende vann,
1 hønsebuljong og en liten kjøttbuljong . 
Da vannet igjen koker la bukettene koke i 7 min. 
Ta så ut blomkålen med fiskeøse og spar krafta.

 
Lag jevning i en stor gryte av 
50 g smør og 
4 ss hv.mel. 
Ha oppi kokevannet fra blomkålen og visp. 
Tilsett også vann fra blad og stilker. 
Tilsett 4 dl kremfløte og 
4 ss creme fraiche 
1/2 ts revet muskat. 
Smak til med salt og pepper 
Da blader og stilket har kokt i 20 min kjør den med stavmikser. 
Dette gir god smak og tykkelse. Ha det oppi suppa. La putre. 
Like før servering har du oppi de ferdigkokte bukettene.

Kjøttboller:
De kjøttbollene jeg hadde idag er milde barnevennlige og passer i den suppa. 
Lagde stor porsjon så jeg kunne fryse ned en del. 

1.5 kg karbonadedeig
3 egg
1.5 løk i stavmikser
5 ss knust kavring
5 ss potetmel
2 strøkne ss muskat. 
1 dl fløte. 
Jeg drar den raskt sammen med en hånd. 
Stekes på litt over middels temp.

             Tanja 

    1. Denne ser nydelig ut, og må prøves. Hvor mange personer metter den, mon tro? Og stemmer det med 2 spiseskjeer muskat i kjøttbollene?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg