Helstekt Kylling
1 kylling smøres inn med smør .
Salt og pepper
Kyllingkrydder og paprikapulver
Noen kladder smør i forma
I ovn ved 180 grader i en time .
La den hvile i 10 min
Saus til heltstekt kylling ala Tanja
Surr opp 3 stk opphakket sjarlottløk
1/2 halv paprika og 3 sherrytomat i smør i middelsvarme i 15 min
Bruk stavmikser så det blir en jevn røre ca 15 min
Tilsett
2 ss mel 2.5 dl vann
Rør mens det putrer
Tilsett 2 ss creme fraiche 2 dl fløte
Smak til med salt og pepper
2 ts estragon og 2 ts paprikapulver
13 gode dråper sitron :
1 stk hønsebuljong
Tilsett 2 ss av krafta på kyllingen
Idag servert med ris.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Oj ser veldig fristende ut ja:):)
Denne sausen smakte veldig godt 😀
Det var veldig koselig å høre Mona: ). Takk for tilbakemelding
Er dette nok mat til 4 voksne? ☺
Hmm… tror ikke det Carina. Mer som til 2 voksne og 2 barn. 2 lår og 2 bryst. Lag heller 2 så lager du noe godt på restene. Utrolig mye godt med kylling i bloggen både gryter salater og suppe. Kok kraft på beina. Se under kraft 🙂
Hææææææææææærregud før en god saus!!!! PS æ smurte inn kylling med majones også, va kjempegodt. Hadde ikke estragon så brukte litt toscana krydder og pittelitt kayenne pepper
Barbro: Så bra at den falt i smak. Og takk for tips, må nesten prøve det en gang 🙂