Nok til 4 middager for fam på 4
Pulled pork:
(Svinenakke 2.5 kg. Rub: (lett fuktet type)
2 ss røkt paprika
1 ss spisskummin
1 ts chili
1 1/2 ts hoisin
4 ts sitronsaft
6 ts akasie honning
2 ts soyasaus
Bland dette godt sammen.
Gni inn svinenakken.
La den stå på benken i 3-4 timer og godgjøre seg i en ildfast form.
Lag en blanding av 2 dl vann,
2 dl hvitvinseddik og
2 ss brunt sukker.
Hell dette over svinenakken før du setter i ovnen.
Ha i steketermometer og pakk godt rundt med aliminiumsfolie.
La den steke på 125 grader til kjernetemp er fra 86-94 grader.
Dette tar 8-10 timer. Sett den på benken og la hvile 30 – 40 min.
Riv den fra hverandre med to gafler.
Fløtegratinerte poteter.
Del 15 poteter i skiver.
Kutt opp en løk.
Dryss lett over med salt og pepper.
Fyll opp med fløte til potetene er dekket.
La det stå i ovnen på 200 g i 40 min.
Dekk så potetene med ost. Sett tilbake i ovnen i 20 min.
La den stå på benken i 10 min og la den sette seg før servering.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
nam 😀
Hva ble det av grønnsaker ?