Baileys-karameller (gryte)

2 dl lys sirup

1.5 dl fløte

1 dl baileys

2 dl sukker

2 ss whisky

1 ss smør

La alt putre på svak varme i en time. Rør en sjelden gang. Ferdig når vanntesten er bestått.
Du må dryppe litt av massen i ett glass med kaldt vann. Når massen ikke synker til bunns og du klarer å forme enn kule så er den klar😊

Myke og gode med en deilig ettersmak 😊

Tips: Hvor harde eller myke karamellene blir kan du regulere selv ved bruk av sukkertermometer. Myke taes til 117- 118 og harde til ca 125. Er de klissete har du kokt de for lite eller ved for av varme.

Hvis du ikke har termometer, så finner du et fint et hvis du trykker på bildet her.

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

32 kommentarer

Siste innlegg