2 dl lys sirup
1.5 dl fløte
1 dl baileys
2 dl sukker
2 ss whisky
1 ss smør
La alt putre på svak varme i en time. Rør en sjelden gang. Ferdig når vanntesten er bestått.
Du må dryppe litt av massen i ett glass med kaldt vann. Når massen ikke synker til bunns og du klarer å forme enn kule så er den klar😊
Myke og gode med en deilig ettersmak 😊
Tips: Hvor harde eller myke karamellene blir kan du regulere selv ved bruk av sukkertermometer. Myke taes til 117- 118 og harde til ca 125. Er de klissete har du kokt de for lite eller ved for av varme.
Hvis du ikke har termometer, så finner du et fint et hvis du trykker på bildet her.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Mums!
Vanntesten ?
Kalles også for softball sugar stage. Ved å dryppe kokende karamell i isvann kan du se hvor langt karamellen er kommet
Ha litt karamell i ett glass med kaldt vann. Kan du ta opp å forme som en liten kule mlm fingrene er den klar ?
Legges massen på bakepapir til kjøling ?
Kva whisky bruker du?
Å skjitt!!! De hørtes utrulig gode ut, må jo bare lage dem:) Å består dem ikke vannprøven, servere eg dem som baileyskaramelldrink:)
Mine blir så seige, at det er umulig å pakke de inn og dele de opp… Hva gjør jeg feil da?
Hvor lenge stod de til avkjøling?
Kjør til de består testen Asse: )
Bruk en du selv liker Gitte: )
I en ildfast form 🙂
Hvis man ikke vil ha whisky, hva annet kan man bruke?
Kan man tilføye mer baileys?
Du kan utelate Tonje men mindre konsentrert smak da
Kan du skrive en litt mer detaljert oppskrift?
Nå har mine karameller småputret i 2timer, har sjekka oppskriften flere går.Ha for sikkerhets skyld dobbelt den…..her blir det mye saus.
Da har du for lav varme Anonym: )
Hva lurer du på Anonym?
Hvor får man kjøpt sukkertermometer?
Hei ble litt myke men god på smak. Kan disse fryses???
Da kan du koke lenger neste Kjell Flesland så blir de hardere. Å fryse har jeg ikke prøvd
Feks panduro eller kjøkkenbutikker Inger Johanne Langlo: )
Hei 😊 Må en bruke whiskey? Liker ikke det i det hele tatt 🙈😊 Hva annet evt kan en bruke? Smaker det whiskey visst en bruker det?
Når du skriver 1 ss smør, du mener da 15 gram? 🙂
Ja HET: )
Kun for å forsterke baileyssmaken Monica:
Hmmm synes nesten de skiller seg litt, hva gjør jeg galt dæ?
Går det ann å bruke cognac i stedet or wiskey i karamellen?
Det vil jeg tro går fint
Kan man lage dem nå å pakke inn til jul, eller er det bedre å vente til litt nermere jul?? 🙂 nydelige oppskrifter her 😁😁
Kan man lage dem nå å pakke inn til jul, eller er det bedre å vente til litt nermere jul?? 🙂 nydelige oppskrifter her 😁😁
Noen som vet hvor lenge disse er holdbare? Og hvordan oppbevare de? I kjøleskap eller romtemp? Disse er en absolutt favoritt blant familien som elsker å få de i julegave hvert år, men fler ber om de og da tenkte jeg det kunne være lurt å starte tidlig med å lage 😊