Plankebiff for to

 

Duchessepoteter: 
Kok 12 mlm.store poteter i ca 25 min.
Mos dem med
150 gram smør.
2.5 dl fløte.
Smak til med salt og pepper.
Visp inn ett egg.
Bruk kakesprøyte og legg dotter med mos rundt hele planken.

Biffen : 
Du kan bruke både ytrefilet og mørbrad, men jeg bruker indrefilet.
Romtemperert.
Tykke biter er en fordel.
Ha smør i steikepanna.
Vent til smøret er brunt og ligger stille.
Stek biffen på sterk varme 20-30 sekund på hver side.
Ha på salt og pepper.
Legg den på planken og la den hvile en stund.
Så tar du i steketermometer.

Blodig tilsvarer en temp på 50-55 grader.
Medium ca 60 til 65 grader.
Halv tomat på hver med ost.
Stekes på 230 grader midt i ovnen.

 

Lys peppersaus:

1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl fløte
1-2 ts dijonsennep
Smak til med salt og pepper
2 ss creme fraiche
Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.

Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. Sil bort pepperkorn om ønskelig.

Server med stekt løk  –

Kantareller: Stek på hard varme. Ristes i panna. Tilsett smør etter 30 sek. Rist og ha på salt og pepper.

Bernaise er godt som alternativ saus. 

       

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

9 kommentarer

Siste innlegg