Fondueaften

Til 2 personer
1 kyllingfilet
I biff
Deles i biter og stekes i fonduegryta

Pommes noisette
9 små/mellomstore poteter
1 dl fløte
50 gram smør
1/2-1 dl melk
1 egg
Mel
Panko/ tørre brødsmuler
Salt og pepper etter smak
Tips: hvitløk og parmesan for mer smak.
Kok potetene mør ( ca 22-25 min)
Stamp de med smøret. Tilsett væsken og stamp videre. Avkjøl. Rør inn egg. Form i små rundinger. Dypp i egg, så hvetemel, så egg igjen og så panko. Det er fint å bruke to teskeier å dytte rundt med. Varm opp olje i en stekepanne. Dytt de rundt på stekepannen 1-2 min til de er gylne og crispy. La renne av på kjøkkenpapir

Chili cheese boller
Jarsberg (eller annen ost)
4 chili etter ønske
Mel
Egg
Panko/brødsmuler
Del ost i biter. Lag hull med feks kjernehusfjerner. Dytt inn finhakket chili. Vend bitene i egg,så mel, egg igjen og så panko. Friteres i 2-3 min.
La renne av på kjøkkenpapir

Lag tempurarøre. (Se oppskrift på fish & chips )
1-2 løk
Mel
Egg
Del løken i ringer. Dypp i egg, så mel og så dyppes de i tempurarøre.  Friteres i ca 3 min til de er gylne.
La renne av på kjøkkenpapir.

Kylling dip
1 dl rømme
1 ts hindu kyllingkrydder
1/2 ts løkpulver
1 ts paprika
1 ts Cayenne
1 ts eddik
1 ts lime eller sitron
1 klype sukker.
Rør sammen og la trekke.

Orientalsk dip
1 dl rømme
1 ts ingefær
1/2 ts spisskummin
1.5 ts karri
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts lime
1 klype sukker.
Rør sammen og la trekke

Indiskinspirert dip
1 dl rømme
1/2 ts red curry
1/2 ts koriander
1 ts garam masala
1 ts tandoori
1 klype sukker
Rør sammen og la trekke

Svart dip
2 ts crema balsamico
1 ts soyasaus (kikkoman)
2 ts lime
1 ts ingefær

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg