Kremet pulled pork med ovnspoteter og smørdampa grønnkål
Pulled pork:
(Svinenakke 2.5 kg. Rub: (lett fuktet type)
2 ss røkt paprika
1 ss spisskummin
1 ts chili
1 1/2 ts hoisin
4 ts sitronsaft
6 ts akasie honning
2 ts soyasaus
Bland dette godt sammen og gni inn svinenakken.
La den stå på benken i 3-4 timer og godgjøre seg i en ildfast form.
Lag en blanding av
2 dl vann
2 dl hvitvinseddik og
2 ss brunt sukker.
Hell dette over svinenakken før du setter i ovnen.
Ha i steketermometer og pakk godt rundt med aluminiumsfolie.
La den steke på 125 grader til kjernetemp er fra 86-94 grader.
Dette tar 8-10 timer. Sett den på benken og la hvile 30 – 40 min.
Riv fra hverandre med 2 gafler.
Ha kjøttet i en ildfast form sammen med
1/2 gul paprika,
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika.
Ha over 1 boks creme fraiche i klatter og fyll på med fløte til kjøttet er dekt.
Krydre med salt og pepper. Ha i ovn på 200 grader i 35 min.
Potetene:
Skjær poteter i båter og legg de i en brødpose.
Ha i ønsket krydder.
Her har jeg brukt salt, pepper og timian.
La potetene trekke en halvtime. Klipp hull i posen og la oljen renne ut.
Ha potetene i ildfast form. Strø over maldonsalt. Stek i ovnen i 45-50 min på 200 grader.
Smørdampa grønnkål:
Damp grønnkålen i 50 g smør og salt i 3-5 min.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Nam nam ser hærlig ut:)