Pulled pork i pita med karridressing

For fam på 4

Pulled pork: 

(Svinenakke 2.5 kg. Rub: (lett fuktet type)

2 ss røkt paprika

1 ss spisskummin

1 ts chili

1 1/2 ts hoisin

4 ts sitronsaft

6 ts akasie honning

2 ts soyasaus

Bland dette godt sammen og gni inn svinenakken.

La den stå på benken i 3-4 timer og godgjøre seg i en ildfast form.

Lag en blanding av

2 dl vann

2 dl hvitvinseddik og

2 ss brunt sukker.

Hell dette over svinenakken før du setter i ovnen.

Ha i steketermometer og pakk godt rundt med aluminiumsfolie.

La den steke på 125 grader til kjernetemp er fra 86-94 grader.

Dette tar 8-10 timer. Sett den på benken og la hvile 30 – 40 min.
Riv fra hverandre med 2 gafler.

Pitabrød 
1 pk gjær
3 dl melk
2 ss olje
1,5 ts salt
4 dl hvetemel

Ha alt det tørre i en bolle. Varm opp melk til 38 grader. Rør ut gjæren i melken. Ha den våte blandingen i det tørre og tilsett oljen. Kjør til en fin, smidig deig i kjøkkenmaskin.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i åtte biter og rull til boller som du trykker ut og kjevler flate. La etterheve 30 min.
Stek fire av gangen på 275 grader i ca 5 min til de er gylne og har blåst seg opp.

Grønnsaker:
1/2 grønnkål
1/4 hodesalat
12 cherrytomat
1 boks mais
1 rød paprika
1 rød paprika
1/2 løk

Karridressing:
1 dl kremfløte
3 ss majones
1 ss rømme
2 ts sitron
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
2-4 ts karri etter smak
Pisk kremfløten. Ha i majones og rømme. Ha i sitron,sukker, salt og karri. Velbekomme.

 

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

4 kommentarer
    1. Jeg får ikke helt målene på pitabrødene til å stemme, det blir røre, ikke deig😔
      Gjør jeg noe feil?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg