14 stk
800 gram maismel
3 dl melk
100 gram smør
1 pk tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt
Maismel er IKKE det samme som maizenna.
Slik ser maismel ut
Ha det tørre i en bolle. Smelt smøret. Når smøret har smeltet har du i melken. Når den har kjølt seg ned til ca 37 grader har du væsken oppi med resten. Jobb den godt sammen. Det er lettest med hendene.
Ha varmt vann i vasken og sett en rist over. Legg ett klede over bakebollen.
Heves i 45 min.
Ta deigen ut og form som firkanter. Del firkantene med kniv. Bruk en stekespade til å løfte de forsiktig over på stekebrett.
La heve på samme måte i 30 min. Pensle med egg og ha på solsikkefrø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 20 min.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Kjempeflott med glutenfri oppskrifter. Her kan jeg bytte ut melk og smør til laktosefritt. Så blir det supert for meg 😀 Tusen takk for en flott blogg
Flott Aina Mikalsen:
Flott m mange glutenfrie oppskrifter.Tusen takk! Mine brød og rundstykker blir litt rare, men smaker godt.
Så flott m tips. Har endel mais mel