Alvas alt-i-en fristelse.

Alvas alt-i-en fristelse

Vaniljekrem :

1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer

Pisk egg maizenna og sukker.
Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestang og skrap ut frøene.
Legg også stangen i. Kok opp.
Fjern stangen.

Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen.
Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner.
Avkjøl blandingen raskt i kjøleskap.

Sukkerbrød

5 egg
2 kopper sukker ( 1.8 dl i en kopp)
1 kopp potetmel
1 kopp hvetemel
1 ss 7 % klar eddik
2 ss  vann
2 ts bakepulver
3 ss bakekakao
Lag eggedosis av sukker og egg. Tilsett eddik og vann. Visp inn resten.  ( du trenger ikke å vende inn) Bruk 26 cm rund form.
Stek nederst i ovnen på 180 grader i 40 min

Del kaken i tre. Legg underste del på kakefat.  Ha over vaniljekremen.

Pisk krem av 2 dl kremfløte og 4 ts sukker.  Til slutt visper du inn 4 ts bake kakao. Legg andre kakedelen oppå den første og legg på kremen. Kutt opp 100 g firkløver sjokolade og legg halvparten på.

Legg på kakelokket.

Sjokoladeblanding.
100 g melis
1 ss smør
2 ss kaffe (ferdig )
1 ts vaniljesukker

Smør sjokoladeblandingen på toppen. Om du ønsker den på kantene også må du doble oppskriften. Strø over resten av firkløver sjokoladen.

Så er det bare å nyte 🙂

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg