Alvas alt-i-en fristelse
Vaniljekrem :
1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer
Pisk egg maizenna og sukker.
Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestang og skrap ut frøene.
Legg også stangen i. Kok opp.
Fjern stangen.
Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen.
Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner.
Avkjøl blandingen raskt i kjøleskap.
Sukkerbrød
5 egg
2 kopper sukker ( 1.8 dl i en kopp)
1 kopp potetmel
1 kopp hvetemel
1 ss 7 % klar eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver
3 ss bakekakao
Lag eggedosis av sukker og egg. Tilsett eddik og vann. Visp inn resten. ( du trenger ikke å vende inn) Bruk 26 cm rund form.
Stek nederst i ovnen på 180 grader i 40 min
Del kaken i tre. Legg underste del på kakefat. Ha over vaniljekremen.
Pisk krem av 2 dl kremfløte og 4 ts sukker. Til slutt visper du inn 4 ts bake kakao. Legg andre kakedelen oppå den første og legg på kremen. Kutt opp 100 g firkløver sjokolade og legg halvparten på.
Legg på kakelokket.
Sjokoladeblanding.
100 g melis
1 ss smør
2 ss kaffe (ferdig )
1 ts vaniljesukker
Smør sjokoladeblandingen på toppen. Om du ønsker den på kantene også må du doble oppskriften. Strø over resten av firkløver sjokoladen.
Så er det bare å nyte 🙂
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/