Lyst grytebrød med sprø skorpe og maldonsalt ala Tanja ( kun 1 heving)
2 store
2 kg hvetemel
50 g gjær
1 ss salt
1 ss sukker
200 g smør
13 dl lettmelk
Ha i det tørre. Smelt smør og ha i melka. Rør rundt og la det bli 37 grader. La heve 1 time. Sett ovnen på 250 grader. Sett inn jerngrytene og la de bli varm. Ha oppi deigen. Hell over olivenolje og ett par små never maldonsalt. Ha på lokk. Stek på nederste rille på 250 grader i 30 min. Ta så av lokk. Sett ned til 200 grader og stek 15 min til.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Dette må jeg prøve. Men lurte på hvilken gryte man kan bruke å hvor stor den må være?
Stor jerngryte bruker jeg Line: )
Ja, det får man si. Stor jerngryte, er det nok beskrivelse synes du? Jeg bruker min Le Creuset 4,2L til å bake grytebrød i. Og et PAR never salt????
Det står ikke str på den Lene:
Om jeg kun vil lage ett brød, er det greit bare å halvere oppskriften?
Jada men ikke gjæren Anne T: