“Restaurant” – pizza

Hvorfor dra ut å kjøpe pizza når man kan lage den hjemme på 7 min? (Steketiden)

Med følgende oppskrift får jeg 4 pizzaer, alle i familien får legge på valgfritt fyll. Restene går i fryseren til travle dager.

Man kan fint lage 6-8 bunner av denne oppskriften om man vil ha de ekstra tynne.

Jeg liker å bruke Møllerens pizzamel, men det finnes flere typer. Jeg kjøper denne da den rett og slett befinner seg nærmest mht. butikk så dette er ikke reklame.

Den ser slik ut:

Jeg lager pizza på bakingsteel. Det ser sånn ut.

Oppskrift på 4 (evt 6-8 bunner)
5 dl pizzamel
1/2 ts salt
1/2 pose tørrgjær
2 ss olje
2 dl lunkent vann (38 grader)
Jeg bruker også 2-3 ss oregano i for smakssetting.

La deigen heve 20-30 min før du kjevler den ut og legger på fyll.
På bakestål har jeg max varme først 5 min og så 2 min under grill på øverste rille.
På vanlig stekeplate steker man 10-15 min på 250 grader.

Her bruker vi enten crème fraiche eller tomatpuré i bunnen med oregano på og evt hvitløk. Så legges osten på (vi foretrekker mozzarella).

På toppen kan man legge feks biff (rå), pepperoni, skinke, spekeskinke.
Annet som er godt på er feks løk,rødløk,ananas, tomat, fersk mozzarella, og ruccola  (sistnevnte etter steking).
Bare fantasien setter grenser for hva man liker å ha på.

Tips: Hvis man ikke ønsker å lage mange bunner kan man sette deigen i kjøleskapet og lage deilige baguetter til dagen etterpå.

                                                                             Tanja

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg