Andebryst med glaserte poteter, sellerirotpurè og varm appelsinchutneysaus

Lag ruter i fettsiden på brystene. Pass på at du ikke skjærer ned i kjøttet. Se om det er sener som må skjæres bort.  Legg brystene i kald, tørr panne med fettsiden ned.

Stek til fettsiden blir fin og sprø. (Kjenn etter). Dette tar ca 6-8 min.
Da ser den slik ut. Snu brystet og stek ca 20 sekund

Legg brystetene i en ildfast form. Sett inn steketermometer. Sett midt i ovnen på forvarmet ovn på 175 grader. Stek til termometeret viser 58 grader. La hvile 10 min. Kjøttet øker i grader mens det hviler.

Potetene: Kok Asterix poteter i 22 min. Smelt smør i panne og ha i 2 ss honning eller sukker. Rør potetene rundt til de blir gylne og glaserte.

Varm appelsinchutneysaus: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1461449425_appelsinchutney.html
Ta 3 ss appelsinchutney og ha i en gryte med 2.5 dl vann. Ha i 2 ts sukker. La redusere i 10 min.

Sellerirotpure: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1458557528_sellerirotpure_med_hi.html

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg