Andebryst med glaserte poteter, sellerirotpurè og varm appelsinchutneysaus

  •   

Lag ruter i fettsiden på brystene. Pass på at du ikke skjærer ned i kjøttet. Se om det er sener som må skjæres bort.  Legg brystene i kald, tørr panne med fettsiden ned. 

Stek til fettsiden blir fin og sprø. (Kjenn etter). Dette tar ca 6-8 min.
Da ser den slik ut. Snu brystet og stek ca 20 sekund

Legg brystetene i en ildfast form. Sett inn steketermometer. Sett midt i ovnen på forvarmet ovn på 175 grader. Stek til termometeret viser 58 grader. La hvile 10 min. Kjøttet øker i grader mens det hviler.

Potetene: Kok Asterix poteter i 22 min. Smelt smør i panne og ha i 2 ss honning eller sukker. Rør potetene rundt til de blir gylne og glaserte.

Varm appelsinchutneysaus: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1461449425_appelsinchutney.html 
Ta 3 ss appelsinchutney og ha i en gryte med 2.5 dl vann. Ha i 2 ts sukker. La redusere i 10 min.

Sellerirotpure: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1458557528_sellerirotpure_med_hi.html 

         Tanja

Siste innlegg