Ca 700 g hvetemel
100 g sukker
125 g smør
3 dl h-melk
1 dl Siesta/appelsinbrus
1 ts kardemomme
1/2 ts hornsalt
1 pose gjær
Bland alt det tørre.
Varm opp melk, Siesta og smør til 37 g, og elt alt godt i minst 10 min.
La heve i 45 min.
Rull deigen til en pølse og del opp i 20 emner. Rull disse forsiktig og form som S (eller hva du vil).
La de heve i 30 min.
Pensles med egg og stekes midt i ovnen på 200 g i ca 12 min.
Mens de avkjøles kan du blande sammen litt sukker og melis ( og kanel for de som liker det) i en skål.
Smelt 2-3 ss smør og pensle S’ene og dypp de i sukkerblandingen.
Nam ☺
Jenny
15 kommentarer
Så kjempegodt ut!
ååh nam det så godt ut 😀
eveliin: Tusen takk ?? Der er kjempegode ??
Hanna: Takk ?? Anbefaler de veldig ????
Oi! Her stemte ikke tegnene. ?? skal være smilefjes…. c”,)
Hva er siesta ?
Siesta, som i brus?
Anonym: Appelsinbrus:) kan også bruke Solo.
Camilla Dahle: Ja 🙂 Kan også bruke Solo eller annen appelsinbrus.
Går det an med appelsin juice?
Brus er best Anonym:
Kan en bruke lett melk istedenfor hmelk?
Jada Anonym: )
Noen alternativ til hornsalt? 🙂 Bakepulver for eksempel?
Christina: Tror jeg har sett noen som droppet hornsaltet og fikk like godt resultat 🙂