Brennsnut

Brennsnut passer godt på litt hustrige dager eller hvis man skal ha middag til mange, f.eks. ved dugnader og lignende.

Brennsnut
Til 10-12 personer
2 kg kokefaste poteter ( jeg bruker Asterix )
1 stor kålrot
1 persillerot
1 sellerirot
1 pose gulrøtter
1 purre
Kjøtt.(mengde etter ønske feks 500-1000 gram)  Du kan bruke f.eks. kjøtt av svineknoke, rester av pinnekjøtt eller biffkjøtt.

Svineknoke: la den småputre i 3 timer. Skum av krafta. Krafta bruker du som base i brennsnuten og kjøttet haes i gryta.

Biffkjøtt: Stekes i panna i omganger. Kok ut panna med vann etter hver gang og ha denne krafta i gryta.
Pinnekjøttrester: Deles opp og haes i gryta. Om man har tatt vare på krafta kan man bruke den.
Del opp poteter og kålrot i passende biter. Del persillerot og sellerirot i biter på størrelse med sukkerbiter (disse gir mye smak og gjør hele forskjellen). Skjær tynne ringer av gulrot og purre.
Ha alt i en gryte unntatt purren .Ha også i kjøttet. Hell på kraft/vann til grønnsakene dekkes. La det småkoke til grønnsakene er møre. Dette tester du ved å stikke gaffel i kålrot og gulrot. (Evt ta en smak). Når grønnsakene virker klare så ha i purre og smak til med salt og pepper. Har du ikke kraft kan du bruke kjøttbuljong eller grønnsaksbuljong.

Serveres med feks flatbrød, brød eller rundstykker.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

5 kommentarer

Siste innlegg